Test anti wolven halsband

We hebben een exemplaar besteld en het valt toch beetje tegen…..

Productbeschrijving schapendokter.nl:

<<Deze in Zuid-Afrika ontwikkelde halsband beschermt tegen aanvallen door wolven en honden.

De halsband bestaat uit drie onderdelen: een reukblokje (dat een specifieke geur afgeeft) een bel (die een rammelend geluid maakt) en reflecterende stickers op de halsband zelf. Het roofdier zal door de geur, het geluid en de reflectie van bijv. maanlicht op de halsbanden de schapen of geiten die uitgerust zijn met deze halsband gaan mijden. Mocht de wolf toch in de aanval gaan, dan zullen de spikes op de halsband ervoor zorgen dat het een onplezierige ervaring wordt. Hierdoor gaat de wolf leren dat een schaap geen geschikt prooidier is.

Ons advies is om in ieder geval de meest waardevolle dieren van de kudde uit te rusten met deze halsbanden.

Gebruik de halsbanden niet bij lammeren onder de 1 maand leeftijd, omdat het geurblokje ervoor kan zorgen dat (met name bij jonge moeders) de lammeren niet goed meer herkend worden.>>

 

Voor EUR 24,99 inkl btw (excl. verzendkosten) heb je dan : 1 halsband, lengte rond 60 cm, versterkt stuk plastic van 23x7cm in het midden met reflecterende stikkers, 8 roestige stekels, een blikje met belletje en geurblokje.

De halsband zul je strak aan moet trekken, anders lopen ze gevaar ergens te blijven hangen of ze verliezen het gewoon. Gezien het plastic deel nogal stug is en de houder van het blikje binnen uitsteekt is het zeker niet echt aangenaam om te dragen.

Om de riem te sluiten gaan er wat cm in de lengte verloren, rond 10 cm, dus een waardevolle ram beschermen wordt lastig….op het blik staat “protect a lamb”. Misschien dat het niet bedoeld is om het bij een volwassen schaap om te doen?

 

Conclusie : niet overweldigend of overtuigend. We zullen er niet rustiger door slapen…..

 

Reacties zijn gesloten.