Honden

Honden in het leefgebied van een wolf worden gezien als indringer en worden verjaagd en soms gedood. Het is dus aan te raden om in het leefgebied van wolven de hond aan de lijn te houden.

Voor honden is de komst van de wolf niet zonder gevaar. Er zijn verslagen van ontmoetingen tussen wolven en honden, die zeer gevaarlijk waren voor de hond. Er zijn voorbeelden uit Zweden, waar de honden werden aangevallen en gewond raakten of werden gedood tijdens hun werk, maar ook zijn er voorbeelden uit Duitsland waar honden op het erf werden gedood door wolven.

Een hond wordt beschouwd als een indringer of als een mogelijke partner, in sommige gevallen ook als prooi. Als de wolf en de hond elkaar ontmoeten, kan het gebeuren dat de wolf de hond aanvalt of probeert weg te jagen. Hondenbezitters moeten leren hoe ze gevaar voor zichzelf en hun honden kunnen vermijden.

Dat wolven honden eten ziet de wolvenlobby als een positieve “kans”. Dit staat te lezen in het verslag “Verslag Workshop WOLVEN in Nederland” uit 2009 bladzijde 15 van Ark en Free Nature.

Citaten uit het verslag (Conclusie SWOT-analyse): <“De komst van de wolf zorgt niet alleen voor problemen, maar biedt ook kansen”>< “Dat honden in de toekomst dan in wolvenleefgebied voor hun eigen veiligheid aan de lijn moeten, zorgt voor aanzienlijk minder verstoring en is daarmee een zegen voor de rest van de natuur.”>

Voor de eigenaar van deze hond betrof de “verstoring” de aanwezigheid van wolven op zijn *eigen* terrein. Een real-life feitelijke-praktijk probleem van de MAATSCHAPPELIJKE gevolgen, die zo stelselmatig aan iedere door biologen opgestelde analyse ontbreekt…

2012-Nul meting Limburg-afstudeerrapport_definitief (2)
2016061403-Nulmeting van predatie op schapen en geiten in de provincie Drenthe-afstudeerrapport_def.df
Hond en Vos leugen
Wat vreet de wolf

Reacties zijn gesloten.