Kenmerken en Leefgebied

De wolf is een groot roofdier met een volle, hangende staart.

Schofthoogte: 60 – 90 cm, gewicht: teef 18 – 50 kg, reu 20 – 80 kg,
kop-romplengte: 80 – 160 cm.

Vacht grijs-bruin met lichte aftekeningen (meestal grijze bovenkant met donker zadel).
Jonge wolven zijn vanaf een maand of 10 niet meer te onderscheiden van oudere dieren.

De wolf behoort tot de familie hondachtigen en word beschouwt als voorouder van de huididge huishon (Canis lupus familiaris).

Wolven komen voor op het noordelijk halfrond, wijdverspreid in
Noord-America, Canada, de noordelijke en de oostelijke delen van Europa tot voorbij de poolcirkel. Ze behoren wereldwijd tot dezelfde biologische soort. Er bestaan verschillende ondersoorten.

Vroeger waren ze wijdverspreid in heel Europa. Ze werden intensief vervolgt in Europa tot in het 20de eeuw, in andere delen van de wereld tot op de dag van vandaag.

Reacties zijn gesloten.